یک کارشناس ارشد امور سیاسی و بین الملل گفت: تروئیکای اروپایی تلاش مینمایند از طریق فرار رو به جلو ضمن عافیت طلبی، بطور یکجانبه همه مسئولیتها و هزینههای ناکامی برجام را متوجه ایران نماید.
سعید محمدی کارشناس ارشد امور سیاسی و بین الملل در گفتگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه آیا بازگشت ایران به ذیل توافق برجام بر اساس آنچه کاهش تعهدات به عنوان اقدامی جبرانی در قبال رفتار یکجانبه آمریکا و بی عملی اروپا در انجام تکالیف انجام شده، امکان پذیر است،یا نه، گفت: نظر به اینکه به سبب خروج غیر منطقی و یکجانبه آمریکا از برجام و بی عملی تروئیکای اروپایی در قبال وظائف و انجام تعهداتشان نسبت به حفظ برجام، ایران نیز به عنوان اقدامی جبرانی متقابلا پس از یکسال صبر استراتژیک و سپس در پنج گام منطبق بر بندهای ۲۶ و ۳۶ این توافق نامه مبادرت به کاهش تدریجی بخشهایی از تکالیف خود نموده و این امر در کلیه مراحل با نظارت جامع آژانس بر روند فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران صورت گرفته است.
وی افزود: البته که همواره فرصت بازگشت به ذیل برجام باقی است. در این باره رییس جمهور و سایر مقامات ذیربط هم تاکید بر این نکته داشته اند که «در صورت انجام تکالیف از سوی سایر شرکا به اجرای همه مفاد برجام، کاملا متعهد بوده و آماده بازگشت به مرحله بدوی این توافق میباشیم».
آمریکا هشدار داده در صورت عدم خروج اروپا از برجام ۲۵ درصد تعرفه صادرات خودرو به اروپا را افزایش می دهد محمدی دلیل اصلی و واقعی رفتارهای تروئیکای اروپایی به ویژه بی عملی و زیر پا نهادن مسئولیت هایشان در قبال برجام را ترس از برخورد آمریکا دانست و یادآورشد: اخیرا در حوزههای متنوع اقتصادی گزارشهایی در این مورد منتشرشده است، به ویژه این که آمریکائیها گفته اند چنانچه اروپا از برجام خارج نشود، در یک قلم ۲۵ درصد تعرفه صادرات خودرو به اروپا به آمریکا افزایش مییابد.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل در پاسخ به این سوال که دلیل توجیه و فرافکنی این شرکای مسئولیت ناپذیر چیست؟ وچرا از موضع حق به جانب و یکسویه از طرف ایرانی، درخواست تحمل همه هزینهها برای زنده نگه داشتن برجام را دارند؟ گفت:هم از باب شرمساری، هم از این بابت که چنانچه اروپا هم مانند آمریکا به عنوان ناقض توافقات بین المللی شناخته شود، اعتماد سایر کشورها از آنها هم سلب خواهد شد.
تروئیکای اروپایی تلاش مینمایند از طریق فرار رو به جلو همه مسئولیت و هزینههای ناکامی برجام را متوجه ایران نماید
وی ادامه داد: بر این اساس تروئیکای اروپایی تلاش مینمایند از طریق فرار رو به جلو ضمن عافیت طلبی، بطور یکجانبه همه مسئولیتها و هزینههای ناکامی برجام را متوجه ایران نماید. البته احتمالا آنها فکر میکنند با چنین رفتاری فقط ایران بازنده خواهد بود و سایر بازیگران بین المللی عواقب مخاطره آمیز رفتار آنها را که ناقض برجام، گفتگوهای سازنده، دیپلماسی خرد گرایانه و نتیجتا صلح و امنیت میباشد را نادیده میگیرد،که قطعا این اشتباهی استراتژیک است. اشتباهی که فقط جنگ طلبان، صهیونیستها و ترامپ را خرسند و صلح وامنیت بین المللی و منطقه را با مخاطره مواجه میسازد.
محمدی درخصوص اینکه ایا راه نجاتی برای برجام وجود دارد گفت:هم بله و هم خیر. از یک طرف خروج از چنین بن بستی به طور تام و تمام به تغییر رفتار غیر صادقانه و عملکرد ضعیف اتحادیه اروپا و در راس آن تروئیکای اروپایی بستگی دارد و از طرف دیگر گفتگو با آمریکا در چارچوب برجام؛ تابع بازگشت این کشور به جمع ۱+۵ و رفع تحریمها و تروریسم ظالمانه این کشورعلیه ایران است
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با بیان اینکه چنانچه اروپا شجاعت بخرج داده و از اجرایی شدن طرح روی کاغذ ماندهی اینستکس تا دیگر تکالیف سیاسی، اقتصادی و همه آنچه در گفتگوها برای اجرا و توافق گنجانده شده مسئولانه عمل نماید،گفت: در چنین شرایطی روزنهای برای حفظ برجام باقی خواهد ماند. این امر به نفع صلح و امنیت جهانی و مسیری برای تنش زدایی و گشودن باب گفتگوها در آینده نزدیک خواهد بود.
ایران هرآنچه لازم بوده برای کاهش تنشها و تقویت اعتماد متقابل و حفظ برجام انجام داده وی در خصوص اینکه آیا در این بن بست ایران میتواند اقدامی انجام دهد که مسیر تنش زدایی و اعتماد سازی برای ادامه گفتگوها هموار شود، گفت:ایران هرآنچه لازم بوده برای کاهش تنشها و تقویت اعتماد متقابل به انجام رسانده تا برجام را حفظ کند. در عالیترین سطح مقام معظم رهبری بارها تاکید نموده اند که ایران بدنبال سلاح هستهای نیست و نخواهد بود، لذا پرونده حرکت به این سمت را مسدود و ممنوع نموده اند. رییس جمهورهم بارها بر این نکات تاکید داشته و از آمریکا و سایر طرفها خواسته بجای بهانه جویی و تبعیت از دشمنی با ایران، دوستی و همکاری با ایران را دنبال نمایند.
اتحادیه اروپا فارغ از تهدید و شانتاژ آمریکا برجام را حفظ و "گفتگوی دیپلماتیک سازنده" را احیا نماید محمدی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین، اینک در گام نخست نه ایران، بلکه اتحادیه اروپا میتواند فارغ از تهدید و شانتاژ آمریکا، در جهت حفظ برجام به عنوان سندی حیاتی که با بیش از ۱۲ سال گفتگو حاصل شده، تنشها را در منطقه و جهان کاهش داده ومسیر "گفتگوی دیپلماتیک سازنده" را احیا نماید و آمریکا را مجاب نمایند تا برای منافع جامعه بین المللی یکجانبه گرایی را به همکاری و مشارکت جمعی مبدل نمایند.
اروپاکدوم برجام راحفظ کند!!!!!!!!؟
مگه برجامی وجوددارد!!!!!!!!!!!!!!!؟
ااااااگررررررر قبلا برجامی بوده باشد،الان که دیگه نیست،شما این بدیهیات را نمیدانیدیا نمیخواهیدبدانید؟